We made it!

2011-06-27 / 23:49:44/


Ja gott folk. Vi släppte ihop dom och det gick så där bra man bara kan önska att det går när man släpper ihop hästar. Dom hälsade på varandra och mer var det inte. Sen gick dom i väg och käkade gräs tillsammans. Lättnad! Jag ska åka dit i morgonbitti innan jag ska jobba och se så att natten gått lika bra.

Tiden bara flyger i väg

2011-06-27 / 10:03:35/


Jag har så mycket för mig så jag har inte haft någon som helst tid eller ork att blogga så det har blivit ännu en paus.

Nisse har fått vilat en hel del då jag jobbat så mycket. Dom går ute på bete dygnet runt just nu. Tyvärr funkar det inte så bra mellan hästarna och igår ringde en person och sa att fölet hade blivit sparkad av Nisse och som tur var var jag i närheten och kunde snabbt åka dit. Åkte dit och visst hade det hänt något för fölet hade blött en hel del på ena benet. Men när jag kom fram och såg så var det ett ganske litet sår, men som sagt så hade det blött en hel del och det såg mycket värre ut än det var. Jag gick med henne lite och vad jag kunde se så var hon inte halt. Var och kollade vad som hade hänt och det visade sig att ingen var där när det hände, utan en liten kille hörde att det blev liv borta i hagen och sprang bort och kollade och då hade fölet fått såret. Kollade i vindskyddet och det visade sig att en av bräderna som bär upp taket var av, så jag antar att dom blivit trängd och viss panik utbrytit där inne. Som tur var hände inget värre och jag tror verkligen inte Nisse sparkat någon utan att dom som sagt blivit trängda. Han har aldrig ens visat någon tendens till att sparka så länge jag har haft honom. Däremot så föser han dom så jag jag tror säkert att han gått emot dom och då har det blivit trängsel och ja, tyvärr så slutade det med att lillan kom i kläm. Pysslade om henne på kvällen och tvättade rent såret. Hade lite svårt att stå still men jag antar att det sved lite när jag gjorde rent det, men man fick ta lite i taget så gick det bra.

I dag flyttar Nisse till ett annat bete. Det känns onödigt om det skulle hända något mer och i går hade vi bara tur att det gick så bra som det faktiskt gick. Vill inte riskera något. Hoppas det funkar bättre med de nya hästarna i kväll och att dom får det lugnt och skönt i Lötbäcken. Nära till mina kära svärföräldrar och allt. Återkommer med rapport om hur det gått.


  • Lottas blogg
  • Michelles blogg
  • Saras blogg
  • border="0" />




    Martina Sjöberg heter jag och är 21 år gammal och den här bloggen handlar om mig och min älskade Nisses fram - och motgångar i vardagen. Nisse är nordsvensk fd. travare som skolats om till ridhäst. Maj -09 blev jag medryttare på honom och maj -10 blev han min! Den bästa dagen i mitt liv!




    KATEGORIER

    Allmänt
    Dagens ridpass
    Shopaholic


    December 2011 Oktober 2011 September 2011 Augusti 2011 Juni 2011 Maj 2011 April 2011 Mars 2011 Februari 2011 Januari 2011 December 2010 November 2010

    Lottas blogg
    Michelles blogg
    Saras blogg