Hoppla!

2010-12-28 / 19:54:00/


I dag tog vi oss en kringeltur runt Knektslätten, Broberg, Öster och Klossdammen. Det var hur mysigt som helst. Gjorde lite skänkelvikningar och så och han kändes jättefin. Det är den förbannade högern som inte riktigt orkar med, men det är bara att fortsätta nöta. Eftervägen mötte vi två tjejer på skidor jag tänkte att det här kunde gå precis hur som helst. Men han brydde sig inte ens. Han är ju för fantastisk min svarta springare. Han var mycket pigg i dag med, men han är pigg på ett bra sätt. Hanterbar och framåt, och det tycker vi om. Och det positiva med att vi rider bland hus, trafik och människor är att det är bra miljöträning för honom och stärka hans självkänsla och förtroende.

I morgon ska jag och Rebecca åka upp med busarna på ridskolan och rida lite "ordenligt" eftersom att det är svårt att göra det efter vägarna i trafiken. Hoppas det bara är vi där och att jag kan ställa upp lite hinder. Det är ju flera, flera veckor sedan vi var och hoppade och på onsdag 5/1 är det markarbets- och hoppträning för Hannah och jag vill ju inte gärna att det ska komma som en chock för honom. Vill känna av honom lite först.

På torsdag åker jag och bästaste Sara till Gävle för lite shopping! Wiiie vad det kliar i mina fingrar. Behöver en korg att ha på väggen då Nisses har gått sönder och sen MÅSTE jag köpa ett bogskydd åt honom. Han är så ful och nött på bogarna eftersom att han har täcke på sig hela tiden. Sen kommer det säkert bli en massa okynnes-handla också. Återkommer med vad som blir inhandlat och inte.


Lung tur? Hell no!

2010-12-28 / 18:36:00/


I går fick jag banne mig skylla mig själv. Jag hade inte ridit på 5 dagar och en monster väntade på mig i hagen. Jag ledde in honom i stallet och när vi kom in i boxen och skulle vända så visade han vad han var kapabel till. Kastade med hippifrillan så han nästan lyfte med frambenen och jag därefter. Då förstod jag vad som väntade. Eftersom att det är så SJUKT mycket snö kan vi inte ens rida i skogen längre. Det positiva med all snö är att vi kan rida nästan var som helst förutom i skogen. Det är bra underlag över allt, det är lite tunt på vissa ställen, men man får känna efter lite.

Beslöt mig för att rida över Västra berget och det tog väl oss en timme. När vi red i från gården så kastade han så hysteriskt med huvudet att jag trodde jag skulle trilla av och han gå i kull, men allt gick bra. Han lugnade sig bara vi kommit en bit och jag måste säga att jag är impad av lillkillen. Han gick superfint fastän han stått så länge. Och när han stått någon dag så kan han bli "rädd" för lite allt möjligt bara för att han ska få springa någon extra meter. Vi mötte på en snöslunga i full action, men vi tog oss förbi den också efter lite trampande med bakdelen.

Vi skrittade mest eftersom han stått så många dagar, men när vi kom till Västerbacken så släppte jag honom och har någon sett oss har vi nog bara sett ut som ett streck i 280. Red runt och ner på stan. Vi mötte plogbilar, bilar, människor och pulkor och inget skrämde honom. Känns så skönt att han är så, men jag känner att om jag inte skulle ha koll på honom skulle han nog kunna hitta på något bara för att liksom. Hem kom vi och jag kände mig så nöjd med min lilla skrutt och hur underbart det var att rida igen när man inte ridit på så många dagar. Och som jag älskar den hästen och jag skulle inte byta honom för allt i världen <3



God Jul!

2010-12-23 / 22:07:00/


Jag skäms! Jag han inte rida i går, och inte i dag (tro mig, ingen sorg över det då det var -22 grader) och jag kommer inte hinna rida i morgon, men sen så! Lördag och söndag kommer bli två mysdagar med min underbara vän. Får se dom här dagarna som lite vintervila, fastän Nisse inte är "vintervilar-typen". Jag kommer få ett helsike på lördag, men jag har ingen annan än mig själv att skylla.

I och med att Sara hjälpte mig att offentliggöra min blogg lite grann genom att lägga upp den på sin blogg, har jag fått några nya läsare och med dom kommentarer. Är jättetacksamma för alla komplimanger och jag kan inte påstå att jag är någon duktig och van bloggare, men jag ska göra så gott jag kan och sen är det bara roligt om någon tycker det är roligt och intressant att läsa det Nisse och jag gör.

Jag och Nisse vill önska er alla en riktigt God Jul!!



Snö everywhere!

2010-12-21 / 16:13:17/


I dag var gossen pigg som få. I och med att det har snöat hur mycket som helst så red jag endast bort till andra fågeltornet och tillbaka. Från djurkyrogården blev det till att plumsa, men han verkade inte ha några som helst problem med det. Knatade på och var så nöjd så. Det som är lite tråkigt är att det är så mycket snö på träden att dom hänger ner i vägen och all snö gör att vi kommer mycket högre upp och på vissa ställen är det väldigt svårt att ta sig fram. Så i morgon ska vi ut med stora sågen och rensa lite. I och med att han fick stå igår så red jag rätt kravlöst. Han gick på halvlånga tyglar och skrittade mest. Självklart fick han springa av sig lite och han gjorde ett tappert försök att skrapa av mig mot några grenar. Har rivmärken i hela ansiktet, men vad gör väl det. Sen försökte jag knäppa lite fina bilder på honom, men det var lättare sagt än gjort. Han har ju lite svårt att stå still. Antingen ska han gå och sitta i knä på mig eller så vänder han och går i motsatt håll. Men ett par hyfsade bilder blev det i alla fall





Några av alla otroligt fina bilder!

2010-12-20 / 19:26:00/


Fotograf: Sara Hjelm










Ett stort tack till SS = SuperSara!

2010-12-20 / 19:10:21/


Underbara Sara har gjort min blogg så himla fin att nu måste jag ju nästan göra den offentlig! Tusen tack vännen!
För er som inte läser Saras blogg så länkar jag den här. Jag är själv en flitig läsare och förhoppningarna om att det kommit in ett nytt inlägg är lika stora varje gång!


"Kast med liten Martina"

2010-12-20 / 18:20:26/


Skämmes! Är dålig på att uppdatera nu men jag har så fullt upp med jobbet och annat diverse. Tänkte berätta lite kort om vad som har hänt sen sist.

Det väsentliga är 1. att jag och Nisse har gjort ett genombrott. Eller ja, jag har det i alla fall. Jag har förstått vikten av att ha skänkeln på plats och vips går han hur fint som helst. Och inte konstigt att han gått som han gjort med mina skänklar fladrandes på sidorna. Han är för underbar min lilla kuse. Nu måste jag bara träna på att hitta balansen i sitsen och stärka skänklarna
2. Så gjorde jag och Nisse en liten utflykt till Solbacka där Sara, Molly och Skrållan väntade på oss i lördags. Nisse funderade vart han hamnat när han klev ur transporten men skötte sig riktigt bra och var lugn och fin. Sara passade på att fota oss lite innan vi gick in i stallet och jag måste säga att den tjejen har talang! Fick så himla fina bilder på Nisse! När Sara öppnade dörren till stallet så stod han så snällt och tittade in på de två vackra damerna som undrade vad han gjorde i deras stall. Vi gjorde i ordning hästarna och sen begav vi oss ut på en liten tur till Stenö och tillbaka. Han var pigg, men skötte sig bra tills vi var på tillbaka vägen och alldeles vid infarten mot Stenö värdshus så saktar han av traven och jag tänker "han måste bajsa" och lättar ur sadeln, men icke. Nisse ska stila och visa vad han kan för söta Molly vilket resulterade i "Kast med liten Martina". PANG i backen! Jag hängde i tygeln och jag han bara tänka att jag får kliva på mig eller göra vad han vill men över min döda kropp att jag släpper. Men han stannade på engång och jag låg kvar eftersom luften gick ur mig. En av många saker jag lärt mig efter alla avramlingar är att ta det lugnt och invänta att det kommer igång igen. Stackars Sara blev nog rädd och det skulle nog jag också bli om någon åkte av. Det folk inte vet är att jag har fallteknik och det är endast om jag inte måste bäras på bår som jag inte hoppar upp och fortsätter. Vi kom i alla fall hem oskadda och trots flygturen var jag mycket nöjd och hoppas på många fler roliga rundor med dessa underbara tjejer! Nisse trivdes bra med Molly och jag tror hon gillade honom också. Början på något som kommer kunna bli en fantastisk vänskap, det är jag övertygad om! Och något annat som jag kom fram till under ridturen är att jag och Sara har samma syns på saker och ting när det gäller hästar och allt som hör till vilket känns superkul! Sara är en riktig toppentjej!
I dag har han fått vila p.g.a. sjukdom. Men i morgon tar vi nya tag!

Tyvärr är jag för okunnig och bilderna för stor för att jag ska kunna lägg in några så det får vänta tills jag pratat med proffset (Sara) om hur man gör.


Duracellhästen Nisse

2010-12-06 / 14:26:33/


Ja, jag har varit lite dålig på att uppdatera veckan som har varit, men det beror på att jag faktiskt bara ridit två dagar i förra veckan. Han fick vila i måndags, sen red jag ut på tisdagen. Bara en liten lätt runda Vadtjärn och Lugnet. Sen vilade han onsdag, torsdag, fredag och efter det visade Nisse klart och tydligt att han vintervilat klart för i år. Han var helt galen på lördagens tur. Allt annat än lugn och jag var mer uppe i luften än i sadeln. Vi tog samma runda som på tisdagen men med mycket trav och galopp. Jag hade inte mycket till val för när vi gick från gården powerskrittade han i 280. Herre jösses säger jag bara! Red rätt kravlöst för jag hade fullt sjå att hålla mig kvar. Men vi kom runt och vi slog nog alla rekord tror jag. Nisse var inte ens trött när vi kom tillbaka utan precis lika busig dom när vi red i väg. Sen fick han vila söndagen för att jag inte kände mig nå pigg i lederna. Men i dag tog jag en ordentlig sväng runt Stormorshäll och han fick plumsa en hel del. Han var så rolig för han är lagom pigg och mycket arbetsvillig, precis som man vill ha honom. Det blir att han kastar en hel del med huvudet när vi går i från gården men bara vi har skrittat en bit så slutar han. I dag fick han minsan gå samlat och i lugn takt och han skötte sig exemplariskt! Lillbusen min. Gjorde lugna och samlade galoppfattningar och han fattar så fint för skänkeln nu. Förut fick man hjälpa till och "gunga" igång honom. Vi var båda MYCKET nöjd när vi kom tillbaka. Han bara utökar platsen i mitt hjärta för varje dag och den dag då han lämnar mig kommer bli den jobbigaste dagen i mitt liv. Men det tar vi då, nu ska vi bara njuta av varandra och ha det så mysigt det bara går!! Lillhjärtat mitt <3



  • Lottas blogg
  • Michelles blogg
  • Saras blogg
  • border="0" />




    Martina Sjöberg heter jag och är 21 år gammal och den här bloggen handlar om mig och min älskade Nisses fram - och motgångar i vardagen. Nisse är nordsvensk fd. travare som skolats om till ridhäst. Maj -09 blev jag medryttare på honom och maj -10 blev han min! Den bästa dagen i mitt liv!




    KATEGORIER

    Allmänt
    Dagens ridpass
    Shopaholic


    December 2011 Oktober 2011 September 2011 Augusti 2011 Juni 2011 Maj 2011 April 2011 Mars 2011 Februari 2011 Januari 2011 December 2010 November 2010

    Lottas blogg
    Michelles blogg
    Saras blogg