Klantarsel :(

2011-09-19 / 21:26:43/ Dagens ridpass/ Kommentarer (0)


I förrgår så bestämde jag mig för att vi skulle hoppa lite i paddocken. Hoppade lite studs på böjt spår. Tog dock ingen bild på det tyvärr. Han var riktigt duktig i vänster varv men i höger så smet han ut ett par gånger och det beror nog på att det var lite felbygt av mig tyvärr. Men efter att vi hoppat några gånger i vänster varv och det kandes bra så slutade vi med den övningen. Sen övade vi lite på galoppfattningar och det var som en ny häst. Gud vilka mjuka fina fattningar! Superkul!
Sen hände det en liten olycka p.g.a. klantiga mig. Jag höll på och bar bort hinderstöden och då hade jag Nisse med mig i tyglarna. Tycker att det är bra terrapi för honom att vara uppi hindren för att acceptera dom och förstå att dom inte är farliga och det har faktiskt gett resultat. Men så när jag bar och bubbade som mest tappade jag tyglarna och han klev på dom. Han blev rädd och röck upp huvudet så tyglar och allt small av. Släppte allt och tittade på honom och såg att tränset inte gick att rädda vilket inte spelade någon som helst roll och när jag stod där såg jag hur hans saliv i mungiporna började bli blodfärgat och jag blev skiträdd. Gick in med honom i boxen och plockade bort tränset och tittade honom i munnen och bad till gud att det inte var tänderna och det var det som tur inte. Han måste ha bitit sig själv i tungan när han slängde upp huvudet för det var som två jack på varsin sida av tungan. Han har ätit och druckit normalt dom här två dagarna och han kändes inge konstig i går när jag red honom. Tungan ser ut att läka fint, rosa och fin är den i alla fall.

I går red jag lite uppe på skolan medan Karro longerade Tino och sen skrittade vi en promenad tillsammans med Karro och Tino.

I dag fick han vila då det har varit skitväder rent ut sagt. Usch och fy!

Sen har jag två roliga saker att berätta.
1. Jag har äntligen köpt en transport! Jag bara väntar på att få skriva på papprena så ska jag hämta den! Det kommer bli så himla skönt i vinter så jag kan transportera in oss till ridhuset, eller om jag ska åka och rida med någon kompis, eller när jag ska på tävling. Ja, allt blir mycket lättare med en transport.
2. 8/10 kommer vi delta i en liten klubbtävling som hålls på ridskolan här i stan. Det ska bli riktigt roligt! Vi kommer få hårdträna båda två och Karro och Tino ska vara med dom också så vi ska eventuellt åka in någon kväll och hoppa lite bana tillsammans. Jag har inte anmält mig än eftersom att jag inte har bestämt mig för vilken höjd vi ska hoppa än. Tänkte försöka hoppa lite nu fram tills dess för att försöka se vart vi ligger efter sommaren. Beronde på hur mycket vi hinner träna och hur han känns så funderar jag på 50cm 70cm om det känns si så där eller 70cm och 80cm och det känns bra. Jag vill så gärna prova på en 90, men det får nog vänta tills nästa gång. Återkommer med vilka höjder jag ska hoppa.


90cm i vintras. Peace of cake ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

copyright @ ronja goode







Martina Sjöberg heter jag och är 21 år gammal och den här bloggen handlar om mig och min älskade Nisses fram - och motgångar i vardagen. Nisse är nordsvensk fd. travare som skolats om till ridhäst. Maj -09 blev jag medryttare på honom och maj -10 blev han min! Den bästa dagen i mitt liv!


KATEGORIER

Allmänt
Dagens ridpass
Shopaholic


December 2011 Oktober 2011 September 2011 Augusti 2011 Juni 2011 Maj 2011 April 2011 Mars 2011 Februari 2011 Januari 2011 December 2010 November 2010

Lottas blogg
Michelles blogg
Saras blogg